U bent hier

Trektel

Elk jaar telt de vogelwerkgroep trekvogels op de trektelpost in de uiterwaarden van Culemborg. Vanaf de eerste week van augustus tot en met de laatste week van november wordt elk weekend geteld. Op goede dagen (zuidoostenwind) wordt ook in het voorjaar geteld. De telling begint om een half uur voor zonsopgang en eindigt (vaak) twee uur erna. Op deze pagina worden impressies gegeven van de lopende tellingen in 2014. Links naar de telresultaten uit eerdere jaren staan onderaan deze pagina.

zondag 7 oktober 2018

De vink is grote ‘winnaar’ geworden van de EuroBirdwatch-telling die leden van de vogelwerkgroep zaterdag hielden. Over de trektelpost in de Redichemse Waard, op een krib langs de Lek, vlogen zaterdag 6 oktober maar liefst 4050 vinken.

woensdag 14 oktober 2015

Woensdag 14 oktober 2015

zondag 11 oktober 2015

De voorspelling voor vandaag op 10 oktober; Koud en strak blauw. Matige oostenwind.
Vaak betekent dat; Afzien en veel vogeltrek op hoogte.

woensdag 7 oktober 2015

Woensdag 7 oktober hebben Job de Boer en Daniel Beuker op telpost Werk aan het Spoel gestaan.
Na een tijd met ideale trekomstandigheden voor vogels, maar niet voor de waarnemers draaide de wind.

woensdag 7 oktober 2015

Op woensdag 7 oktober gebeurde er tijdens de lunch het volgende op de WhatsApp groep van de Vogelwerkgroep. Een leuk voorbeeld hoe een nieuwe medium onze hobby geweldig kan ondersteunen.

zaterdag 3 oktober 2015

Tijdens de Europabrede trekvogeltelling EuroBirdwatch telden Culemborgse vogelaars zaterdag ruim 700 trekvogels. Vorig jaar leverde deze telling nog ruim 5000 vogels op.

vrijdag 2 oktober 2015

Woensdag 30 september is er geteld op de trektelpost in de Redichemse waard.

zondag 20 september 2015

Op zaterdag 3 oktober a.s. organiseert BirdLife International het jaarlijks terugkerende evenement Euro Birdwatch. Het doel van dit evenement is om in heel Europa aandacht te schenken aan trekvogels en hun leefgebieden.

zaterdag 19 september 2015

Vandaag is er door Martin van der Steen en Daniel Beuker geteld van af een krib net even ten oosten van de huidige telpost in de Redichemse Waard. De lokatie wordt op het moment getest als najaars-telpost.

Pagina's

Abonneren op Trektel