U bent hier

Natuurfeestdagen NME 2021 afgelast

De organisatie van de jaarlijkse Natuurfeestdagen Culemborg (i.c. de NME) heeft besloten dat de editie van 2021 helaas geen doorgang zal vinden.

Deze beslissing is in overleg met o.a. Staatsbosbeheer genomen vanwege de ontwikkelingen rondom het Corona virus en het verloop van de maatregelen. De grote onzekerheid of het door kan gaan, maar vooral ook vanwege de kwetsbaarheid van de, vaak wat oudere, vrijwilligers waren de belangrijkste overwegingen bij het nemen van dit besluit. Elk jaar doet een aantal NVWC-leden mee aan deze activiteit naast vrijwilligers van Staatsbosbeheer.

Het project Natuurfeestdag is een jaarlijks project in een samenwerking van de basisscholen, gemeente Culemborg, NME, Staatsbosbeheer (SBB) en NVWC. Een praktische natuureducatie voor leerlingen van de basisschool, met als thema, ”Het zorgen voor de natuur”. Gedurende drie ochtenden krijgen de klassen die meedoen een les over natuurwaarden, met speciale aandacht voor de grienden rond Culemborg. De leerlingen gaan daarna in kleine groepjes actief in de weer in de grienden met allerhanden werkzaamheden.

Tags: