U bent hier

Nachtvlinderavond 6 juni: zeer succesvol

Het was een erg succesvolle nachtvlinderavond in de Regulieren! De temperatuur was heerlijk en dat leverde dan ook erg veel beesten op! Op het laken verschenen minstens 105 macro-nachtvlinders verdeeld over 51 soorten. Waaronder geweldige soorten als groot avondrood, peper en zoutvlinder, vuursteenvlinder, bonte bessenvlinder, gele agaatspanner en populierenpijlstaart. Die laatste was erg laat: tegen twee uur. De witte tijgers en de brandvlerkvlinders vlogen om je oren, kropen in je mouwen, tussen je pagina's van je boek en waren bij tijd en wijle erg lastig. :-)
Ook de smeer werd goed bezocht: geen boom zonder vlinder. Meer dan 30 vlinders,op 10 gesmeerde bomen, verdeeld over 13 soorten. Vijf soorten zaten wel op smeer maar kwamen niet ook op het licht af. De snoepjes van de smeer waren braamvlinder en levervlek.

Ook veel micro's kwamen op het licht af waaronder o.a. 3 diertjes met de aansprekende naam 'moerasduiveltje'. Veel zijn er gefotografeerd en moeten nog op naam gebracht worden.

Bijzonder leuke bijvangst was een roepende kwartel in het hooiland west van de platte weg! Kortom een geweldig nacht!
(Annette van Berkel)

Tags: