U bent hier

Leerlingen groep 8 leren zorgen voor de natuur - vrijwilligers gevraagd als begeleider

Elk jaar doet een aantal NVWC-leden mee aan deze activiteit naast vrijwilligers van Staatsbosbeheer, ouders en leerkrachten van de deelnemende basisscholen. De NVWC is gevraagd of we voor deze twee dagen twee begeleiders per ochtend en twee per middag kunnen verzorgen. In totaal dus 8 personen een halve dag. Je kunt als vrijwilliger meedoen op een ochtend of een middag, een hele dag mag en kan ook, graag zelfs want het heeft de voorkeur als je een hele dag kunt. Voor een prima lunch bij het houtvuur wordt gezorgd.

Het project Natuurfeestdag is een jaarlijks project in een samenwerking van de basisscholen, gemeente Culemborg, NME, Staatsbosbeheer (SBB) en NVWC. Een praktische natuureducatie voor leerlingen van de basisschool. Het thema is ”Het zorgen voor de natuur”. Na deze activiteiten hebben de kinderen meer kennis over kleinschalige landschapselementen (grienden) voor wat betreft het ontstaan, de natuurwaarden en de rol van de mens daarin. Gedurende drie ochtenden krijgen de klassen die meedoen in De Steenuil een les over natuurwaarden, met speciale aandacht voor de grienden rond Culemborg.

De leerlingen gaan daarna in kleine groepjes actief in de weer in de grienden van Vretstrooi, een griend aan de Zeedijk ten westen van de spoorlijn: wilgenhout snoeien, de takken uitdragen, takken schillen, daarna takken stekken en tot slot brood bakken aan een geschilde tak boven een groot vuur. De vrijwilligers van de NVWC en SBB begeleiden groepjes van 5-6 leerlingen bij deze activiteiten.

De dagen en tijden zijn:

Dinsdag 3 maart 2020: 08.45 – 11.45 en 12.00 – 15.00 uur.

Donderdag 5 maart 2020: 08.45 – 11.45 uur en 12.00 – 15.00 uur.

Graag je mogelijkheden aangeven zodat we een indeling kunnen maken. Opgeven bij Han Sloots, hannvwc@gmail.com.