U bent hier

Jubileumexcursies NVWC bij Werk aan het Spoel

De Natuur- en Vogelwacht Culemborg (NVWC) bestaat 40 jaar. Zaterdag is de eerste dag waarop we dit vieren met publieksexcursies rondom Werk aan het Spoel. Het fort zelf en de uiterwaarden eromheen hebben veel mooie natuur en samen met de leden van de NVWC kunt u hiervan mee genieten.

Het programma start om 09.30 uur met het openen van een nachtvlinderval. Deze heeft de hele nacht vlinders aangetrokken en nu gaan we deze eruit halen, bekijken en weer loslaten. Het is altijd spannend wat er uit tevoorschijn komt.
Vervolgens gaan we om 10.30 uur op pad om allerlei dieren en planten te gaan bekijken rond het fort. Wim Rubers is een specialist van veel verschillende groepen en wil zijn kennis graag met u delen.
Ook om 13.30 uur is er een excursie, die wordt geleid door Annette van Berkel. De wandelingen duren een a twee uur.

Tussen die twee excursies, om 12.15 uur, verzorgd de jeugdgroep van de NVWC een lunch die daar in de buitenlucht zal worden verorberd. Wilt u hiervan gebruik maken, geef dat even door aan jeugdcoor@nvwc.nl.

De laatste activiteit is om 15.00 uur als we vooral op de planten rondom het fort gaan letten. Onder leiding van Leo van der Kooij van de plantenwerkgroep kunt u alles te weten komen over de grassen, zeggen, klavers en vele andere planten die er in de uiterwaarden groeien. U zult verbaasd zijn over het grote aantal soorten.

Alle activiteiten zijn gratis en vertrekken bij de boomgaard achter Werk aan het Spoel. We nodigen u van harte uit om er een of meer mee te maken.

Tags: