U bent hier

Informatieavond Zwerfafvalbrigades Culemborg

Op maandag 5 juli is er een informatieavond over het oprichten van Zwerfafvalbrigades in de gemeente Culemborg.

Het afgelopen jaar zijn er steeds meer mensen zwerfafval gaan opruimen in en rond de gemeente Culemborg. Zwerfafval is menigeen niet alleen een doorn in het oog, maar ook nog eens erg ongewenst voor de biodiversiteit en het landschap in het algemeen. Onder het motto ‘samen staan we sterker’ zijn de gemeente Culemborg en Stichting Landschapsbeheer Gelderland een zwerfafvalproject begonnen. Samen met enthousiaste bewoners willen ze twee Zwerfafvalbrigades oprichten: Culemborg Oost en Culemborg West.

Zwerfafvalbrigades gaan samen met buurtbewoners zwerfafval opruimen. Je hebt snel resultaat, het geeft voldoening en het is nog gezellig ook! Deelname kost weinig tijd. De brigades spreken zelf af wanneer ze aan de slag gaan. Vaak is dat eens in de vier á zes weken en zijn deelnemers één à twee uur bezig. Voordat de brigades van start gaan, krijgen de vrijwilligers arbo- en veiligheidsinstructies. Ook ontvangen zij alle benodigde en degelijke materialen zoals hesjes, knijptangen, ringen en vuilniszakken. De gemeente zorgt voor de afvoer van het afval.

Is deelname aan dit project iets voor u of iemand binnen uw netwerk? Meer informatie en het aanmeldformulier voor de informatieavond op maandag 5 juli vindt u hier.

N.B. voor jeugd en jongeren organiseert gemeente Culemborg ook diverse zwerfafvalprojecten en alternatieve opruimacties zoals World Clean Up Day, Expeditie Zwerfafval en gastlessen. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de gemeente.