U bent hier

Cursus vogelherkenning 2023 (voor beginners) - VOL!

Ook zo benieuwd wat daar zo vrolijk zingt en kwettert? Welke vogel is dat? En wat voor gans zit daar op die plas?

Vanaf februari tot mei 2023 wordt door leden van de vogelwerkgroep van de NVWC een cursus praktische vogelherkenning voor beginners georganiseerd. Eindelijk de kans om je kennis over vogels te vergroten. Beginnende vogelaars, al of niet lid, jong (minimaal 12 jaar) of volwassen kunnen deelnemen aan de cursus. In 8 avonden wordt op praktische wijze verteld waaraan je vogels in het veld kunt herkennen. Tijdens excursies krijg je de kans om je nieuw verworven kennis in de praktijk te brengen.

De cursus wordt gegeven op woensdagavonden. Op deze avonden worden de in Culemborg e.o. meest voorkomende vogels geïntroduceerd. In het kader van de cursus zijn er een aantal excursies op zaterdagochtenden in de nabijheid van Culemborg waarbij we ons verplaatsen per fiets. Na deze cursus kunnen de deelnemers niet alleen de vogels in het veld herkennen, maar ook hun specifieke geluiden en gedrag.

De avonden vinden plaats in clubhuis De Steenuil en duren 1,5 à 2 uur. De excursies op de zaterdag duren ongeveer 2 uur. De kosten van de cursus bedragen voor leden €25, niet-leden betalen €35. Deze kosten zijn inclusief koffie en thee. Niet-leden die zich bij aanmelding direct opgeven als lid/donateur van de NVWC, betalen eveneens € 25. Na ontvangst van het cursusgeld is de inschrijving definitief. Alle informatie over het lidmaatschap is op deze website te vinden via de link Lid worden? Download de formulieren en stuur ze op naar het adres dat daar wordt vermeld.

Opgave voor deelname kan door een mailtje te sturen naar cursusleider Han Sloots via hannvwc (apenstaartje) gmail.com. Dit kan tot en met 22 januari 2023. Na ontvangst van de aanmelding ontvang je een bevestiging en een verzoek tot betaling van het cursusgeld. Er geldt een maximum aantal deelnemers van 25 personen.