U bent hier

Nieuws

donderdag 13 januari 2022
Harry van de Wa...

Wim Smits en ik hebben deze week 2 maal overlegd over knotwerkdag aanstaande zaterdag. Nu communicatie mede omdat er ook vrijwilligers van Werk a/Spoel mee gaan helpen.
Zoals eerder vermeld gelden de huidige coronamaatregelen tot en met vrijdag de 14e (dus morgen).

zondag 9 januari 2022
Ruud Post

Helaas spelen ook aan het begin van dit nieuwe jaar de coronamaatregelen ons nog steeds parten.
Vrijdag 14 januari horen we (weer) meer van ons kabinet over hoe de coronavlag er bij hangt.

zondag 2 januari 2022
Gijsje van Ingen

Het zal u niet verbazen dat nogal wat activiteiten die gepland zijn in januari niet door kunnen gaan. Wij richten onze pijlen nu op februari. Wat heerlijk dat we wel naar buiten kunnen! De natuur kent in 2022 een warme start, trek de laarzen aan en ga op pad!

woensdag 15 december 2021
Johan De Kruif

De organisatie van de jaarlijkse Natuurfeestdagen Culemborg (i.c. de NME) heeft besloten dat de editie van 2022 helaas ook geen doorgang zal vinden.

woensdag 15 december 2021
Johan De Kruif

Na een jaar stilstand door corona hebben wij de draad weer kunnen oppakken met een snoeidag in de armenboomgaard naast Werk a/h Spoel. Tien bomen gesnoeid en 5 februari tweede gedeelte van de fraaie rij knotwilgen.

woensdag 1 december 2021
Johan De Kruif

We gaan 100.000 bomen verplanten. Doe je mee? Iedereen kan daarmee helpen, vooral onze vrijwilligersgroepen. Want jullie weten zaailingen te vinden, zijn toch al bezig met rooien, stekken of knotten. Nu vragen we jullie om plantgoed dat herplant kan worden af te staan aan de campagne Meer Bomen Nu.

woensdag 1 december 2021
Margreet de Nie

Er is weer veel te doen in de komende maand, maar check vooraf eerst of er iets veranderd is: de actuele informatie staat op de website. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen moet ook de NVWC de avondactiviteiten weer staken.

woensdag 24 november 2021
Kars Veling

Ze zijn er volop: kleine wintervlinders. Vreemde tijd zou je zeggen voor vlinders, maar deze nachtvlinders zijn er juist nu. Gisteren een uurtje in de Regulieren had ik er maar liefst 375, waaronder veel parende stelletjes. De mannetjes hebben vleugels en zitten tegen boomstammen aan.

dinsdag 2 november 2021
Margreet de Nie

Het hele jaar door kun je paddenstoelen vinden, maar wij associëren ze toch meestal met de herfst. Tussen de buien door is het dan ook aangenaam wandelen of fietsen in de kleurrijke bossen. Hou je meer van aanpakken? Doe dan mee met de natuurwerkdag of help de knotploeg een handje!

donderdag 14 oktober 2021
Ruud Post

Door de versoepelingen van de coronamaatregelen wordt het voor ons als vereniging weer mogelijk om lezingen te organiseren.

Pagina's