U bent hier

Nieuws

maandag 6 juni 2022
Han Sloots

De 21ste Big Day van de NVWC heeft het jongste winnende team ooit opgeleverd. Eirik Kersten (18) en Aron Sinke (20) namen 115 vogelsoorten waar, een evenaring van het Big Day-record van Jandirk Kievit en Gerrit Jan Klop.

woensdag 1 juni 2022
Gijsje van Ingen

In deze nieuwsbrief veel nieuws van onze werkgroepen: vogelwerkgroep (excursie), insectenwerkgroep (excursie en Nachtvlindernacht) en de jeugdgroep (gaat op zoek naar bijen).Iedereen is welkom bij de excursies, ook als je geen lid bent.

zondag 1 mei 2022
Gijsje van Ingen

In mei is er binnen en buiten veel te doen. Lees het hier in de NVWC nieuwsbrief van mei.

zondag 1 mei 2022
Gijsje van Ingen

NVWC op informatiemarkt “Wijk van de Toekomst”. Doe je mee?

zondag 1 mei 2022
Gijsje van Ingen

Speciale gast én insectenexpert Kars Veling zal u samen met Stefan Claessens rondleiden. Ze vertellen u alles wat u nog niet wist over de bijzondere natuur en geschiedenis van dit gebied. U krijgt inzicht in het ontstaan van het landschap. Waar heeft de rivier vroeger gestroomd, waar lag vroeger de dijk?

zaterdag 30 april 2022
Gijsje van Ingen

zondag 22 mei: Landelijke dag van de Biodiversiteit.

Daarom van 13.00-16.00u. extra activiteiten in de Honddijker Theetuin!!

Zowel buiten als binnen vinden activiteiten plaats.

zaterdag 16 april 2022
Ruud Post

SILENCE OF THE TIDES is een poëtische film zonder voice over of interviews waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat. Schitterende zonsondergangen, een divers dierenrijk en landschappen die twee keer per dag veranderen, heeft het Waddengebied zich veelvuldig bewezen als fotogenieke plek.

vrijdag 1 april 2022
Gijsje van Ingen

De ooievaars van "Beleef de Lente" proberen hun eieren warm te houden in de sneeuw en de vlinders zitten weer weggedoken in de struiken. De citroenvlinder met zijn "antivries" overleeft het wel, maar de oranjetipjes en boomblauwtjes die in maart massaal uit hun pop kropen zullen nu wel een beetje spijt hebben!

zaterdag 26 maart 2022
Johan De Kruif

Woensdag 17 maart hield Jandirk Kievit een prachtige lezing over IJsland. Er was een grote opkomst. Iedereen was blij, dat er weer lezingen gehouden konden worden. We hebben mooie beelden gezien van zijn bootreis via de Faeröer eilanden, (ook aantal dagen op deze eilanden) en zijn trip met de camper over IJsland.

dinsdag 1 maart 2022
Gijsje van Ingen

Maart 2022: De vogels fluiten, de eerste vlinders vliegen al en bij ons clubhuis De Steenuil gaan de deuren weer open. Excursies, lezingen, kamp, jeugdactiviteiten binnen en buiten: het kan weer!

Pagina's