U bent hier

Nieuws

vrijdag 9 september 2022
Harry van de Wa...

Na een lang mooi, maar te droog, voorjaar en zomer begint het eindelijk weer te regenen en wordt het ook al vroeger donker. Reden om vooruit te kijken naar het knotten komende herfst en winter.

maandag 5 september 2022
Gijsje van Ingen

Een boordevolle nieuwsbrief. Wat is er veel gedaan in de afgelopen 2 maanden en wat is er veel te doen in september in en om Culemborg.

woensdag 31 augustus 2022
Gijsje van Ingen

Twee oude vogels die gezonde jongen grootkrijgen. Twee onderzoekers die doen wat menselijkerwijs mogelijk is om ze daarbij te helpen. Die nieuwe generatie jonge vogels, de bezieling van de beschermers: dat geeft hoop.

woensdag 31 augustus 2022
Gijsje van Ingen

Natuurgebied de Leidsche Hoeven staat prachtig in bloei. Drie jaar geleden is dit gebied tussen Geldermalsen en Culemborg omgevormd van landbouw naar natuur. Een veelbelovend plaatje. Maar hoe ontwikkelt de natuur zich echt? De plantenwerkgroep van de NVWC brengt het in kaart.

vrijdag 1 juli 2022
Gijsje van Ingen

De NVWC kent nogal wat leden met veel natuurkennis, soms is hun kennis specifiek op één soort gericht, maar vaker is hun kennis veel breder. Ze delen die bovendien graag met zowel beginnende als gevorderde natuurliefhebbers. Profiteer daarvan door mee op excursie te gaan.

maandag 6 juni 2022
Han Sloots

De 21ste Big Day van de NVWC heeft het jongste winnende team ooit opgeleverd. Eirik Kersten (18) en Aron Sinke (20) namen 115 vogelsoorten waar, een evenaring van het Big Day-record van Jandirk Kievit en Gerrit Jan Klop.

woensdag 1 juni 2022
Gijsje van Ingen

In deze nieuwsbrief veel nieuws van onze werkgroepen: vogelwerkgroep (excursie), insectenwerkgroep (excursie en Nachtvlindernacht) en de jeugdgroep (gaat op zoek naar bijen).Iedereen is welkom bij de excursies, ook als je geen lid bent.

zondag 1 mei 2022
Gijsje van Ingen

In mei is er binnen en buiten veel te doen. Lees het hier in de NVWC nieuwsbrief van mei.

zondag 1 mei 2022
Gijsje van Ingen

NVWC op informatiemarkt “Wijk van de Toekomst”. Doe je mee?

zondag 1 mei 2022
Gijsje van Ingen

Speciale gast én insectenexpert Kars Veling zal u samen met Stefan Claessens rondleiden. Ze vertellen u alles wat u nog niet wist over de bijzondere natuur en geschiedenis van dit gebied. U krijgt inzicht in het ontstaan van het landschap. Waar heeft de rivier vroeger gestroomd, waar lag vroeger de dijk?

Pagina's