U bent hier

Vogels in de buurt. Zomervogelen

Vogels in de buurt: Zomervogelen!
Er zijn vogelaars die in de maanden juli en augustus overstappen naar vlinders en libellen. Het spannende voorjaar is voorbij en de najaarstrek begint pas eind augustus. Toch is er genoeg te beleven in ons werkgebied met de zogenaamde zomerzwervers. Veel vogels die klaar zijn met broeden of jonge vogels gaan in de zomermaanden wat rondzwerven. Rond de Lek kun je bijvoorbeeld nu goed lepelaars of kleine zilverreigers vinden. Ook een soort als de kokmeeuw, die hier niet broedt en in mei en juni zeldzamer is, keert weer terug naar de rivier rond deze tijd.
Er zijn wel wat regels: Maximaal kunnen er 10 deelnemers mee met de excursie, vandaar dat vanaf nu aanmelden noodzakelijk is. Je kunt dit doen door een mailtje te sturen naar gjklop@gmail.com. De eerste 10 kunnen mee. Wanneer Gerrit Jan veel aanmeldingen krijgt zal hij op zondag 5 juli nog een excursie doen. Daarover krijgen de aanmelders een e-mail. Tijdens de excursie houden we natuurlijk minstens anderhalve meter afstand van elkaar en zal er geen telescoop gebruikt worden.
Vertrek per fiets om 9:00 uur vanaf de parkeerplaats voor De Steenuil, Steenovenslaan 20, Culemborg. De duur is ongeveer 2 uur.
Let op! In augustus is er geen excursie van Vogels in de buurt en i.v.m. de jaarlijkse Big Day zal de excursie van september plaatsvinden op ZONDAG 6 september.
Eerstvolgende data: 4 juli (zo nodig ook 5 juli) en 6 september.

Datum: 
zaterdag 4 juli 2020