U bent hier

Ganzen kijken voor de jeugd

Grauwe Gans, foto Saxifraga-Jan Nijendijk
Brandgans, foto Saxifraga-Jan van der Straaten

Hoi Allemaal,

Helaas kon de activiteit in januari niet doorgaan vanwege corona. Komende zaterdag gaat het wel door, we gaan weer naar buiten. Daar hebben wij heel veel zin in! Jullie ook? We gaan ganzen en andere vogels spotten. Als je een verrekijker hebt neem die dan zeker mee!! Maartje heeft een telescoop, daarmee kan je vogels die wat verder weg zitten dichterbij halen en dan kan je ze heel goed zien.

Naast de telescoop nemen we ook zoekkaarten mee, zodat we de ganzen en andere vogels die we zien direct op naam kunnen brengen. Afhankelijk van de omstandigheden: het weer, hoog/laagwater, kruiend ijs, de pont uit de vaart willen we graag naar de Steenwaard aan de overkant van de Lek. Daar kan je vanuit de brede berm goed over de plassen kijken die daar liggen. Hopelijk zitten er veel ganzen en andere vogels en zijn ze nu met dit koude winterweer nog niet naar het zuiden vertrokken.

Geef je op bij jeugdcoor@nvwc.nl Ook als je geen lid bent, kun je een paar keer meedoen met de jeugdactiviteiten.

Wanneer: zaterdag 13 februari
Tijd: 13.30- 15.30 uur.
Verzamelen: bij de Steenuil, Steenovenslaan 20

P.S. Ook bij deze activiteit mogen nog geen ouders aanwezig zijn ivm corona. Mocht uw kind klachten hebben, houd uw kind dan thuis.

Datum: 
zaterdag 13 februari 2021