U bent hier

Collectief Redichemse Waard: Waarde Wandeling

Speciale gast én insectenexpert Kars Veling zal u samen met Stefan Claessens rondleiden. Ze vertellen u alles wat u nog niet wist over de bijzondere natuur en geschiedenis van dit gebied. U krijgt inzicht in het ontstaan van het landschap. Waar heeft de rivier vroeger gestroomd, waar lag vroeger de dijk? We gaan op zoek naar de bijzondere planten en dieren in het gebied. En wist u al dat in dit gebied het dorpje Redichem lag, lang voordat er sprake was van Culemborg?

Ook delen we graag onze toekomstvisie voor de Redichemse Waard aan de hand van een illustratie die is gemaakt met de ideeën van heel veel Culemborgers als inspiratiebron. Een streefbeeld om te inspireren, de dialoog aan te gaan, voor te vechten en samen aan te werken. ZO MOOI KÁN HET WORDEN!

Start en eindpunt: B&B 'De Appelgaard', Beusichemsedijk 12, Culemborg via de Achterweg. U wordt hier opgewacht door de gids. Na de wandeling kunt u hier op eigen kosten nog wat nuttigen. Er is dan nog gelegenheid om rond te kijken in de oude hoogstamboomgaard van het buiten van ‘De Appelgaard’.

Zondag 29 mei 10:00 – 11:30 uur. Aanmelden niet nodig. Gewoon komen!

Rondleiding gratis. Voor meer informatie: Stefan Claessens (06-45104911).

Denk aan stevige wandelschoenen, warme- of regenkleding, fototoestel en verrekijker. Neem eventueel contant geld mee voor consumptie op ‘De Appelgaard’.

Informatie over het gebied: https://www.facebook.com/Redichemse.Waard/.

Daarnaast zijn er (zelfde plek, zelfde tijd) wandelingen op nog 4 zondagen (19 juni, 10 juli, 11 september en 9 oktober). Allemaal georganiseerd door het Collectief Redichemse Waard, een samenwerking van 6 clubs die zich hard maken voor dit gebied.

Datum: 
zondag 29 mei 2022