U bent hier

Jeugdgroep: Tichelterrein en pannenkoeken in Buren

Tichelterrein, foto Kars Veling
NVWC-ers in het Tichelterrein, foto Kars Veling
zaterdag 24 juni 2017 - 13:30 tot 15:30
Locatie: 
Verzamelpunt: De Steenuil, Steenovenslaan 20
O.l.v.: 
Jeugdcoördinatoren

Op de laatste jeugdbijeenkomst voor de zomervakantie gaan we lekker pannenkoeken eten! Voordat we ons daaraan tegoed doen, brengen we een bezoekje aan het Tichelterrein in Buren (ook wel de Put van Buren genoemd), een heel bijzonder stukje natuur met graslanden, meidoornhagen en kleiputten. Bij mooi weer kunnen we daar ook zwemmen in een grote kleiput. Dus neem je zwemspul maar mee!

Hier groeien bijzondere planten als de grote keverorchis en moeraswespenorchis, hangt de wespspin op zijn kop in een web, vliegt de smaragdlibelle, weidebeekjuffer en soms zelfs een witsnuitlibel rond!

Heb je zin om mee te gaan, geef het even door op jeugdcoor@nvwc.nl. Verzamelen om 13:30 uur bij De Steenuil, Steenovenslaan 20, Culemborg. We verwachten om ongeveer 16:30 uur terug te zijn bij De Steenuil.

Jeugdactiviteiten vinden ongeveer eens per 3 weken plaats, meestal op zaterdag van 13:30-15:30 uur. Ook als je geen lid bent, kun je een aantal keren meedoen. De eerste jeugdactiviteit na de zomervakantie is op vrijdagavond 25 augustus (Nationale Nachtvlindernacht). Voor de jeugdkalender klik hier.